CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 12 June 2011

Perlu ke ada MAKSUD ?

Hai semua dan selamat sejahtera. Hari ni saya nak berkongsi sedikit cerita tentang NAMA :) Semua orang yg lahir kat dunia ni, semua ada nama masing-masing kan? Kadang-kadang nama kita tu sama kan? Itulah dinamakan NAMA. Ok, nama saya Azreen. Tp, ada nickname --> AYIN. Mak saya la yg kasi nickname tuh. Nama AZREEN tuh, ehem-ehem, ADALAH  :D Kat kelas saya pun ada sorang nama dia Azreen. Tp panjang sikit la nama dia, Nur Azreen Shahira. Kiranya, ada maksud jugakk la kan. Nama AZREEN ni bukannya ada maksud pun. Cari la kat buku MAKSUD DI SEBALIK NAMA-NAMA, hapak nama Azreen xkn dpt jumpa punya. Tp, saya x kisah pun nama saya ada maksud ke tak. Sbb sekarang ni, nama yg diberi oleh ibubapa dorang bukan main cantik lg maksudnya, cuma kesian empunya nama tu x sama langsung dgn maksud nama mereka. Tak ke menyedihkan je. Nama panjang-panjang, semua ada maksud yg baik, kalau empunya nama pun sama perangai mcm maksud nama dia tu, mesti BERTUAH. Yelaa, nama korang penuh bermaksud kot. So, jadilah diri anda seperti maksud di nama anda. Saya rasa da cukup pnjg saya tulis. Da la, bye. Semoga korang mensyukuri dgn nama yg diberikan oleh ibubapa korang sbb semuanya ada maksud yg tersendiri. :) *PEACE 




^ Nila nama saya, A Z R E E N :)


 HAHA :P My hand-drawing la katakan. Buruk kan? Janji korang boleh tgk and baca. Ok, thank you sbb baca post saya yg ni. :) 

No comments:

Post a Comment